Primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor, inaugurat la Bălți
Full Article 2 minutes read

Primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor, inaugurat la Bălți

La Bălți a fost inaugurat primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor a fost inaugurat astăzi în municipiul Bălți. Instituția va oferi servicii copiilor din municipiul Bălți și 11 raioane din nordul țării.

În cadrul instituției vor activa psihologi, juriști, lucrători medicali, asistenți sociali, precum și judecătorii de instrucție, procurorii, polițiștii, medicii legiști, alți specialiști abilitați să participe la examinarea cauzelor penale privind copiii victime ale infracțiunilor.

„Sper că acest Centru să fie un spațiu sigur în care să găsească alinare și suport minorii care au trecut prin experiențe traumatizante”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului.

Scopul serviciului este să prevină retraumatizarea minoilor în timpul examinării legale și să le ofere asistență coordonată, bazată pe colaborarea dintre mai multe instituții. În acest context, în cadrul evenimentului, a fost semnat un Acord de cooperare dintre Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Inspectoratul General al Poliției, Consiliul Superior al Magistraturii, Procuratura Generală, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, Centrul de Medicină Legală.

Documentul va asigura prestarea serviciilor integrate a specialiștilor din domeniul juridic, medical și social, după modelul Barnahus, bazat pe legislația ONU, UE și a Consiliului Europei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: