Primul comentariu al Kremlinului după ce Ucraina a depus cererea de aderare la UE
Full Article 1 minutes read

Primul comentariu al Kremlinului după ce Ucraina a depus cererea de aderare la UE

Uniunea Europeană nu constituie un bloc militar-politic, de aceea, subiectul privind cererea Kievului de aderare nu face parte din seria de teme cu privire la securitatea strategică. Declarația a fost făcută, marți, 1 martie, de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Este primul comentariu al Kremlinului după ce, în ajun președintele Ucrainei a semnat cererea de aderare a țării sale la UE. Dmitri Peskov a adăugat că, în Constituția Ucrainei, este prevăzut că țara se orientează spre aderarea la UE.

„UE – nu este un bloc militar-politic. Această temă face parte din alt domeniu”, a răspuns scurt Peskov la întrebarea jurnaliștilor.

Amintim că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, se numără printre cele 26 de persoane marcante sancționate de Uniunea Europeană pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit deciziei publicate luni de UE.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: