Primul medic a fost vaccinat împotriva coronavirusului în Moldova. Cum se simte?
Full Article 2 minutes read

Primul medic a fost vaccinat împotriva coronavirusului în Moldova. Cum se simte?

În Moldova, pe 2 martie, primul medic a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta a fost Alexandru Botezatu, medic în secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican.

Într-un interviu, el a spus că trăiește cele mai plăcute emoții din faptul că a devenit primul vaccinat în Moldova. „Mă bucur că colegii mei vor să fie vaccinați. A existat un ordin pentru vaccinarea tuturor angajaților secției de terapie intensivă. Mă simt foarte bine”, a spus Botezatu.

Potrivit acestuia, el și colegii săi nu s-au temut să se vaccineze, au studiat primele rezultate și au așteptat administrarea vaccinului. „Am spus de la început că nu contează cine este producătorul vaccinului”, a spus medicul.

Cealaltă colegă a sa, anestezistul Iana Cotorcea, a mai spus că se simte bine și a menționat că toate vaccinurile, nu doar cel contra coronavirusului, pot avea reacții adverse.

Ambii medici fuseseră anterior bolnavi de coronavirus.

Menționăm că sunt necesare două doze pentru a vaccina o persoană, la opt săptămâni distanță.

Conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători medicali și asistenți sociali.

În cea de-a doua etapă, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din închisori vor fi vaccinați. Potrivit Ministerului Sănătății, acesta este de aproximativ 733 mii de persoane.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: