Poliția a găsit 6 persoane anunțate în căutare printre participanții la protestul organizat de Șor
Full Article 2 minutes read

Poliția a găsit 6 persoane anunțate în căutare printre participanții la protestul organizat de Șor

Poliția Republicii Moldova anunță că va verifica corturile, locația, dar și împrejurimile acestora, pentru a exclude posibilitatea deținerii de obiecte periculoase și pirotehnice, care pot pune viața oamenilor în pericol. Măsura vine în contextul în care, în cadrul protestului de ieri, 23 octombrie, au fost constate mai multe încălcări în rândul protestatarilor. Mai mult, oamenii legii au identificat șase persoane anunțate în căutare printre participanții la protest.

Oamenii legii susțin că au verificat fiecare persoană care a participat la protestul din 23 octombrie din centru capitalei.

Astfel, Poliția documentează 37 de cauze contravenționale pentru diferite încălcări ale ordinii publice. Totodată, printre protestari au fost identificate 6 persoane anunțate în căutare de către instituțiile statului. Alți patru indivizi dețineau obiecte interzise, iar mai mulți tineri cu constituție atletică și comportament suspect, care nu au putut comunica scopul aflării la întrunire, au fost înlăturați din mulțime. Mai mult, cinci persoane ar fi aplicat violența asupra oamilor legii.

„Decizia protestatarilor de a muta acțiunea în fața Procuraturii a determinat situații imprevizibile care au destabilizat viața socială a chișinăuienilor care locuiesc în adiacent, cum ar fi:

– lipsa toaletelor publice pentru necesitățile fiziologice, transformând zona de locuit într-o zonă insalubră cu potențial de pericol sanitar;

– creșterea gradului de pericol din cauza consumului de băuturi alcoolice;

– tulburarea liniștii locatarilor prin muzică la volum mare, folosirea de stații de amplificare și megafoane etc”, informează Poliția Republicii Moldova.

Amintim că, pe 23 octombrie, în centrul Chișinăului s-a desfășurat un nou protest organizat de Partidul „ȘOR”. Potrivit poliției, au participat circa 3500 de oameni. Mai mult, IGP a dezvăluit că reprezentanții formațiunii ar fi anunțat că sunt în căutarea unor tineri de la 18 ani în sus și care să cântărească minim 80 de kg, pentru a intra în altercații cu organele de forță și care vor primi ulterior bani pentru asta. După protest, manifestanții au instalat câteva sute de corturi în fața Procuraturii Generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: