Prioritate pentru produsele agricole și agroalimentare autohtone. Platforma Demnitate și Adevăr a înregistrat un proiect de lege în acest sens
Full Article 2 minutes read

Prioritate pentru produsele agricole și agroalimentare autohtone. Platforma Demnitate și Adevăr a înregistrat un proiect de lege în acest sens

În cadrul achizițiilor publice, produsele agricole și agroalimentare autohtone vor avea prioritate. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat de către vicepreședintele Partidului Deminitate și Adevăr, Alexandru Slusari, astăzi, 17 februarie. 

„Prioritate se acordă produselor agricole și agroalimenatre autohotne. Se aplica o marjă de preț sau preferință de preț de 10%. Asta înseamnă că în cazul condițiilor, chiar dacă produsul agroalimentar de import este un pic mai ieftin decât produsul autohton, în maraja aceasta de 10%, prioritate va avea produsul autohton”, a spus Alexandru Slusari.

„În situația în care se află producătorii autohtoni ar fi just să-i sprijinim pe ei măcar cu această măsura”, a mai adăugat acesta.

Potrivit lui Slusari, este mult mai ușor de monitorizat trasabilitatea produselor autohtone decât a celor de import. „Câte scandaluri și câte cazuri am avut cu produsele alterate. Produsele care au fost în centrul scandalului, nu au fost de origine autohtonă”, a mai spus Slusari.

Acesta a declarat că proiectul de lege va înregistrat astăzi, 17 februarie. „Sper foarte mult că vom avea susținerea tuturor colegilor din paramentul Republicii Moldova”, a concluzionat Slusari.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: