Soluționarea conflictului transnistrean, discutată la Bratislava. Începe reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al OSCE
Full Article 2 minutes read

Soluționarea conflictului transnistrean, discutată la Bratislava. Începe reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al OSCE

În perioada 5-6 decembrie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, va participa la reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al OSCE, care are loc în orașul Bratislava, Republica Slovacă. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al ministerului, publicat astăzi, 5 decembrie. 

În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE vor discuta despre evoluțiile care au avut loc în acest an în domeniul securității și vor efectua un schimb de opinii pe chestiuni de actualitate, se anunță în comunicat. Mai mult, o atenție deosebită se va acorda perspectivelor de soluționare a conflictelor prelungite din spațiul OSCE și modalităților de consolidare a securității europene.

Potrivit sursei citate, Aureliu Ciocoi va vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra chestiunilor menționate și va prezenta poziția Republicii Moldova privind procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Amintim că pe 28 noiembrie, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că protocolul rundei de negocieri în formatul 5+2 de la Bratislava, ar putea fi semnat înainte sau după lucrările Consiliului OSCE. Anterior, Chișinăul și Tiraspolul nu au putut conveni asupra priorităților pe termen scurt, iar din această cauză protocolul nu a fost semnat.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: