Problema terenurilor agricole din satul Doroțcaia, discutată de viceprim-ministrul Oleg Serebrian cu localnicii
Full Article 2 minutes read

Problema terenurilor agricole din satul Doroțcaia, discutată de viceprim-ministrul Oleg Serebrian cu localnicii

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian în comun cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Roman Roșca și reprezentanții Biroului politici de reintegrare a întreprins pe 12 ianuarie o vizită de lucru în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari.

În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, locuitorii și agenții economici din sat, precum și cu funcționarii Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru satul Doroțcaia, cu precădere referitoare la dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Subiecte prioritare de discuții au constituit problema terenurilor agricole amplasate după traseul Camenca–Tiraspol, asigurarea liberei circulații prin eliminarea necondiționată a barierelor create artificial de Tiraspol și alte măsuri de sprijin oferite de Guvern.

Printre problemele examinate au figurat: necesitatea modernizării infrastructurii educativ-culturale și valorificarea potențialului turistic din comunitate, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea inițiativelor de afaceri în mediul rural.

Oficialii de la Chișinău au vizitat Grădinița de copii „Scufița Roșie” și Liceul Teoretic Doroțcaia, care au beneficiat de proiecte de dezvoltare în valoare de 1,3 mln. de lei finanțate de la bugetul de stat, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022.

Este de menționat că în perioada 2011-2022 satul Doroțcaia a beneficiat de 18 proiecte de dezvoltare, finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, a căror valoare depășește 4 mln lei.

Subiectele și situațiile constatate la fața locului rămân în vizorul Biroului și a autorităților publice abilitate ale Republicii Moldova în vederea intervenirii cu toate formele de suport posibile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: