UPDATE Rânduri de camioane așteaptă să treacă frontiera moldo-română. Nu au funcționat Sistemele Informaționale 
Full Article 2 minutes read

UPDATE Rânduri de camioane așteaptă să treacă frontiera moldo-română. Nu au funcționat Sistemele Informaționale 

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat pe 5 iunie că în posturile vamale române sunt probleme tehnice la Sistemele Informaționale. Astfel, vameșii moldoveni au îndemnat transportatorii să manifeste înțelegere și răbdare.  La scurt timp, Serviciul Vamal a declarat că defecțiunile tehnice de pe partea română au fost restabilite, iar controlul a fost reluat. 

Reprezentanții Serviciului Vamal în dimineața zilei de 5 iunie anunțau că în posturile vamale române nu funcționau programele Informaționale pentru procesarea și controlul camioanelor.

Vameșii moldoveni au spus că în posturile vamale din Republica Moldova se crează rânduri de camioane ce așteaptă să treacă spre control în posturile vamale spre partea română.

UPDATE: 10.40 În posturile vamale pe partea română au fost restabilite Sistemele Informaționale. Totodată a fost reluat controlul și perfectarea procedurilor vamale.

***

Pe 4 iunie au fost înregistrate probleme tehnice la Sistemele Informaționale din partea română. A fost vorba de două posturi vamale din vama română (Albița și Sculeni). Ulterior, reprezentanții vameșii moldoveni au precizat că încă două posturi vamale și-au sistat activitatea – Oancea și Galați.

La ora 13:30, toate punctele vamale și-au reluat activitatea.

Amintim că pe 2 iunie, un şofer de TIR, cetăţean al Republicii Moldova în vârstă de 62 de ani, care a aşteptat aproape 20 de ore să treacă graniţa cu România, a murit.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: