Procuratura Anticorupție, detalii despre perchezițiile efectuate la Vladislav Clima
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție, detalii despre perchezițiile efectuate la Vladislav Clima

Procuratura Anticorupție (PA) informează că, pe parcursul zilei de 11 aprilie, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul și automobilul ex-magistratului Curții de Apel Chișinău Vladislav Clima. În rezultatul perchezițiilor, procurorii nu au depistat materiale relevante cazului. De cealaltă parte, PA declară că ex-magistratul a fost citat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiat. 

Perchezițiile au fost efectuate în baza ordonanței motivate a organului de urmărire penală.

„În rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-magistratul vizat, procurorii nu au depistat și ridicat careva obiecte și documente relevante pentru cazul examinat”, comunică PA.

Ex-magistratul a fost citat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

„La această etapă, în privința ex-magistratului nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere. Subsecvent informăm că, la moment, în cadrul cauzei penale vizate supra, se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat”, comunică reprezentanții PA.

***

De menționat că la 11 aprilie, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul ex-președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Magistratul Vladislav Clima a depus cerere de demisie din funcția de magistrat și președinte al Curții de Apel Chișinău. Documentul a fost depus pe 18 martie la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe 28 mai 2021, șefa statului, Maia Sandu, a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Aceasta și-a argumentat decizia prin faptul că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încălcat procedurile legale atunci când a propus candidatura magistratului.

La 31 decembrie 2021, judecătorul Vladislav Clima a fost repus în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Aceasta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat decretul emis de președinta țării Maia Sandu. Hotărârea a fost luată de către judecătorul Alexei Paniș și publicată pe 31 decembrie 2021.

La începutul anului curent, Președinția a contestat decizia judecătorului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: