Procuratura Anticorupție solicită prelungirea termenului de arest la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție solicită prelungirea termenului de arest la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo

Procuratura Anticorupție solicită prelungirea cu 30 de zile a termenului de arest la domiciliu în privința lui Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție. Informația a fost confirmată pe 29 octombrie.

Victor Furtună, procuror anticorupție, a depus pe 29 octombrie 2021, demersul cu privire la prelungirea măsurii preventive sub forma arestului la domiciliu în privința lui Alexandr Stoianoglo. Solicitarea a fost remisă Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

„La momentul stabilirii datei și orei examinării demersului, vom veni cu informații suplimentare”, a mai menționat procurorul Victor Furtună, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru instrumentarea dosarului în care este vizat Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Instanța a respins ambele solicitări și a dispus ca acesta să rămână în arest la domiciliu. Ultima oară, Stoianoglo a făcut declarații pentru presă pe 15 octombrie, în sala de judecată a Curții de Apel.

La 20 de zile de la reținerea și suspendarea lui Stoianoglo, procurorul anticorupție care instrumentează dosarul a oferit detalii despre mersul anchetei. Potrivit lui Victor Furtună, cinci persoane au fost recunoscute în calitate de bănuit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: