Procuratura: Cei 22 de apropiați ai Partidului „ȘOR” plasați în arest preventiv riscă până la 7 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Procuratura: Cei 22 de apropiați ai Partidului „ȘOR” plasați în arest preventiv riscă până la 7 ani de închisoare

Procuratura Anticorupție a oferit detalii despre cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „ȘOR”. Potrivit oamenilor legii, în prezent, cinci dintre persoanele reținute săptămâna trecută au fost plasate în arest preventiv în penitenciar, iar 17 – în arest la domiciliu. În cazul stabilirii vinovăției, acestea riscă amenzi până la 92 500 lei sau chiar până la 7 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, în privința a 5 persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”. În termenul prevăzut de lege, procurorii vor decide asupra exercitării căilor de atac.

În același timp, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința învinuitei Tauber Marina măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „liberarea provizorie sub control judiciar”. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău, a fost planificată pentru data de 25 octombrie 2022.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 1812 alin. (5) din Codul penal.

În cazul stabilirii vinovăției acestea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 57 500  până la 92 500 lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.

Procuratura Anticorupție a mai menționat că va reveni cu informații privind suma banilor depistată în cadrul efectuării perchezițiilor. Amintim că deputatul fugar, cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani, susține că organele de drept ar fi ridicat, în urma perchezițiilor efectuate pe 20 octombrie, 5,5 milioane de lei și nu 3,5, așa cum a anunțat Procuratura Anticorupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: