Procuratura Generală a respins demersul lui Chirtoacă privind investigarea preluării a două posturi TV de către Igor Ceaika. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Procuratura Generală a respins demersul lui Chirtoacă privind investigarea preluării a două posturi TV de către Igor Ceaika. Care este motivul

Procuratura Generală a respins demersul lui Dorin Chirtoacă, privind investigarea preluării a două posturi TV de către Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general al Federației Ruse Iurie Ceaika, transmite portalul Media Azi.

Potrivit sursei citate, în documentul semnat de procurorul Ghenadie Pîrlii se spune că plângerea lui Chirtoacă, cu privirea la investigarea afirmațiilor șefului statului privind vânzarea-cumpărarea posturilor Accent TV și Primul în Moldova, „nu întrunește condițiile de formă și conținut prevăzute de Codul de procedură penală pentru a fi examinat în ordine procesual-penală, iar soluționarea aspectelor semnalate exced funcțiile Procuraturii, fapt despre care a fost informat autorul demersului”.

Menționăm că la începutul lunii ianuarie, Dorin Chirtoacă a solicitat Procuraturii Generale să investigheze modul în care Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general al Federației Ruse Iurie Ceaika, a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, și care gestionează portalurile mail.ru și ok.ru în Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: