Procuratura Generală: ANI nu va controla averea deputatului socialist Corneliu Furculiță
Full Article 50 second read

Procuratura Generală: ANI nu va controla averea deputatului socialist Corneliu Furculiță

Autoritatea Națională de Integritate a refuzat să inițieze un control al averii și al intereselor personale în privința deputatului Corneliu Furculiță. Potrivit unui comunicat publicat pe 26 august, reprezentanții instituției au informat Procuratura Generală despre această decizie. Aceasta a fost luată din „lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”.

„Prin urmare, în lipsa încălcărilor constatate de ANI, care este unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor, Procuratura Generală nu are temeiuri de a iniția vreo investigație în acest sens”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Pe 23 iulie 2020, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Veronica Roșca, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală sub aspectul pretinselor neconcordanțe şi omisiuni în declarațiile de avere şi venituri ale deputatului Corneliu Furculiță.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: