Procuratura s-a autosesizat în legătura cu înstrăinarea terenului de 1,3 ha din fața „UNIC”
Full Article 2 minutes read

Procuratura s-a autosesizat în legătura cu înstrăinarea terenului de 1,3 ha din fața „UNIC”

Procuratura Generală s-a autosesizat în legătura cu decizia Consiliului municipal Chișinău (CMC) privind vânzarea terenului din fața centrului comercial SA „UNIC”. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. 

Potrivit Marianei Cherpec, Procuratura s-a autosesizat și va examina acest caz.

Amintim că un teren de 1,3 hectare din fața SA „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei Magazinului Universal „UNIC”. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și PSRM. De cealaltă parte, cei de la PAS a acuzat CMC că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia au declarat că vor contesta decizia în instanță.

Astăzi, președinte interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat că va solicita convocarea urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar. „Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizie nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, a spus Plîngău.

Totodată, președintele interimar al partidului a declarat că „ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier”.

Din componența Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare din partea Platformei DA fac parte doi consilieri municipali: Aliona Aliona și Ion Macovei.

Cu privire la votul Platformei în CMC, consilierul Andrei Năstase, în data de 18 februarie, a spus că reprezentanții Platformei DA au executat o hotărâre judecătorească emisă de Curtea Supremă de Justiție. Potrivit lui, neexecutarea unei hotărâri judecătorești conduce la sancționarea RM la CEDO.

Totodată, Năstase a spus că declarațiile președintelui interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, de a solicita demisia unor reprezentanți ai partidului din Consiliul Municipal Chișinău, sunt „un pic de exagerare din partea colegului”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: