Procuror: Igor Dodon se pregătea să plece din țară. Judecătorul s-a retras în deliberare
Full Article 2 minutes read

Procuror: Igor Dodon se pregătea să plece din țară. Judecătorul s-a retras în deliberare

Igor Dodon se pregătea să plece peste hotare pe 26 mai, la ora 9 dimineața. O declarație în acest sens a fost făcută de procurorul Petru Iarmaliuc. 

„Am insistat pe arestarea lui Dodon pentru a nu se ascunde de anchetă și să distrugă probele”, a spus Iarmaliuc. Tot el a spus că procurorii cred că Dodon și-a pregătit banii pentru deplasare, dar nu a precizat unde intenționa să plece fostul șef al statului.

Iarmaliuc a mai menționat că nu poate vorbi despre cauza de fond și a refuzat să spună ceea ce, în opinia procurorului, este trădare.

Un alt procuror a menționat că, cazul „nu are nici o legătură cu politica”. „Lucrăm cu dovezi”, a spus procurorul.

La rândul său, Maxim Lebedinschi, avocatul fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, la ieșirea din sala de judecată a spus că părțile deja și-au prezentat poziția, iar judecătorul s-a retras în sala de deliberare. Potrivit lui Lebedinschi, instanța urmează să își anunțe decizia la ora 15:30.

După ce judecătorul s-a retras în sala de deliberare, Igor Dodon a fost scos din sala de judecată și dus în camera de așteptare a deținuților. „Totul va fi bine, victoria va fi a noastră”, a spus fostul șef al statului jurnaliștilor.

***

Pe 24 mai curent, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul «despre sacoșă» este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Totodată, în timpul perchezițiilor în casa lui Dodon, a fost depistată o sumă mare de bani, obiecte de lux și o recipisă pentru suma de 25 mii de euro. Perchezițiile au durat 12 ore.

Procurorii au cerut pe 25 mai arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon.

Dosarul penal al lui Dodon este gestionat de câțiva procurori. Unii dintre aceștia au ajuns deja în vizorul presei. S-a constatat că procurorul Petru Iarmaliuc, care la 24 mai a efectuat perchezițiile în locuința lui Dodon, a candidat pentru funcția de deputat pe lista unui partid politic.

Igor Dodon este primul președinte al Republicii Moldova reținut pentru 72 de ore.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: