Procurorii ar putea să solicite schimbarea măsurii de arest preventiv în cazul lui Dodon, după ce a primit în vizită doi tineri
Full Article 2 minutes read

Procurorii ar putea să solicite schimbarea măsurii de arest preventiv în cazul lui Dodon, după ce a primit în vizită doi tineri

Procurorii care instrumentează dosarul lui Igor Dodon s-au autosesizat după ce fostul şef de stat, aflat in arest la domiciliu, a primit în vizită doi tineri, pentru a-și da acordul organizarii unui referendum. În cazul în care se stabileşte că vizitatorii au legătură cu Partidul Socialiştilor sau au transmis informaţii din dosarul penal, anchetatorii vor cere schimbarea măsurii preventive, potrivit TVR. 

„Întreprindem măsuri în vederea stabilirii identităţilor persoanelor  prezente în acele poze plasate pe reţelele de socializare. Urmează să  stabilim dacă persoanele respective au transmis careva informaţii,  documente în legătură cu cauza penală de la alte persoane care sunt  vizate în ancheta penală. În cazul în care se va stabili că au existat asemenea circumstanţe atunci se vor întreprinde măsuri în vederea schimbării măsurii preventive”, a declarat Petru Iarmaliuc, procurorul de caz.

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, a spus că nu comentează situația.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, a semnat pe 4 august, pentru organizarea unui referendum consultativ privind soarta fostului Stadion Republican. Într-o postare pe Facebook, el a spus că acest teren trebuie lăsat în proprietatea statului și transmis municipalității pentru construirea unui important obiect de menire socială.

La  sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Chișinău i-au interzis lui  Igor Dodon să iasă din casă, să primească persoane implicate în dosar  la domiciliu, cu excepția membrilor familiei care locuiesc în casă cu  el. Totodată, lui Igor Dodon i s-a interzis comunicarea telefonică sau  directă cu persoanele care sunt implicate în anchetă.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: