Procurorii vor cere mandate de arest pentru funcționarii de la Primăria Trușeni, reținuți într-un dosar de corupție
Full Article 2 minutes read

Procurorii vor cere mandate de arest pentru funcționarii de la Primăria Trușeni, reținuți într-un dosar de corupție

Pocurorii vor cere mandate de arest pe numele primarului de Trușeni, arhitectului-șef și fostului șef al Întreprinderii Municipale a Primăriei. Anunțul a fost făcut de către Centrul Național Anticorupție, pe 15 septembrie.

Totodată, instituția informează că agentul economic cercetat în cadrul dosarului de corupție a încheiat acord de recunoaștere a vinei și a fost eliberat. Demersurile urmează a fi examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

De menționat că marți, 14 septembrie, CNA a informat că la Primăria din Trușeni au fost descoperite mai multe scheme de corupție. Primarul comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii Anticorupţie în cadrul mai multor dosare de corupţie. Aceştia au intrat în vizor, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Ulterior, CNA a publicat imagini video, surprinse cu camera ascunsă, în incinta Primăriei comunei Trușeni.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi a unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: