Procurorii vor contesta eliberarea lui Tauber din arest la domiciliu. Deputata îi dă replica ministrului Justiției
Full Article 2 minutes read

Procurorii vor contesta eliberarea lui Tauber din arest la domiciliu. Deputata îi dă replica ministrului Justiției

Procurorii anticorupție vor ataca cu recurs la Curtea de Apel Chișinău decizia magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au decis, pe 18 octombrie, eliberarea deputatei Partidului „ȘOR” Marina Tauber din arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

„Examinând încheierea instanței de judecată, procurorul de caz o consideră neîntemeiată, urmând a fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.
Despre desfășurarea urmăririi penale, vom reveni cu detalii suplimentare”, a anunțat Moraru.

Amintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis, pe 18 octombrie, parțial demersul înaintat de Procuratura Anticorupție privind prelungirea măsurii preventive arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile a învinuitei Marina Tauber, înlocuind-o cu măsura preventivă eliberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 de zile, cu impunerea obligațiilor prevăzute de Codul de procedură penală.

Decizia magistraților a fost criticată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Potrivit oficialului, decizia ar arăta, de facto, cât de „grave sunt lucrurile în justiție”. Deputata Marina Tauber a venit astăzi cu un răspuns pentru ministrul Litvinenco. „În curând, rolurile noastre se vor inversa. Prin urmare, îi recomand să profite de poziția pe care încă o mai are și să-și pregătească, de pe acum, un loc în închisoare, pentru că șederea lui acolo va fi cu mult mai lungă decât a mea”, a scris parlamentara, în replică.

***

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis menținerea parlamentarei în arest la domiciliu, până astăzi, 18 octombrie.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: