Procurorul general Alexandr Stoianoglo, în parlament. Cere ridicarea imunității a doi deputați ai Partidului „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

Procurorul general Alexandr Stoianoglo, în parlament. Cere ridicarea imunității a doi deputați ai Partidului „ȘOR”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a venit în plenul parlamentului. Acesta a solicitat ridicarea imunității pentru deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR” Denis Ulanov și Petru Jardan. 

Stoianoglo a cerut ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Potrivit surselor NM, solicitarea are legătură cu dosarele privind frauda bancară.

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a cerut să intervină de la microfon.

„Nu am ce ascunde. Procurorul general a așteptat 8 luni de la adresarea mea la Procuratură, ca să vină acum în parlament. Nu mă țin de imunitate, voi vota pentru ridicare și îndemn și colegii să voteze pentru ridicarea imunității. Cer doar să fie respectată procedura. Le cer colegilor să-mi dea timp să mă pregătesc, nu voi fugi nicăieri”, a declarat Ulanov.

Menționăm că Petru Jardan nu s-a prezentat la ședința de astăzi a parlamentului. La începutul întrunirii, speakerul parlamentului a precizat că acesta a depus o cerere privind lipsa sa.

Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Precizăm că, potrivit legii, procurorul general trebuie să prezinte solicitarea Comisiei juridice numiri și imunități din cadrul parlamentului. În urma deciziei Comisiei juridice, solicitarea urmează să fie discutată de către plenul parlamentului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: