Întâi localizarea, apoi extrădarea. Procurorul general interimar a oferit detalii despre dosarul lui Plahotniuc
Full Article 1 minutes read

Întâi localizarea, apoi extrădarea. Procurorul general interimar a oferit detalii despre dosarul lui Plahotniuc

Procuratura Generală așteaptă să fie informată despre locul în care se află Vladimir Plahotniuc, iar apoi urmează să treacă la următoarea etapă și să solicite extrădarea acestuia. Declarația a fost făcută astăzi, 11 noiembrie, de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor. 

„După cum știți, dumnealui este anunțat în căutare internațională, urmează să fim informați, iar ulterior să trecem la următoarea etapă – la extrădare”, a precizat Dumitru Robu.

Întrebat dacă este adevărat că Vladimir Plahotniuc s-ar afla în orașul american Miami, Robu a refuzat că confirme sau să infirme informațiile.

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Pahotniuc, a plecat din Republica Moldova în luna iunie, după ce PDM a anunțat că va merge în opoziție. Ulterior, omul de afaceri a scris pe pagina sa de Facebook că a luat această decizie din motive de securitate.

În luna octombrie, el a fost anunțat în urmărire internațională, fiind cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.