Producătorul german Rheinmetall vrea să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina. Rusia: „Așteptăm cu nerăbdare”
Full Article 2 minutes read

Producătorul german Rheinmetall vrea să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina. Rusia: „Așteptăm cu nerăbdare”

Producătorul german de arme Rheinmetall poartă discuții în vederea construcției unei fabrici de tancuri în Ucraina. Anunțul, scrie Deutsche Welle, a fost făcut de directorul general al companiei Armin Papperger. Reacția Federației Ruse nu s-a lăsat așteptată. Aceasta spune că „așteaptă cu nerăbdare” construcția și va marca evenimentul cu „un salut din Calibru și alte dispozitive pirotehnice”.

„Sper ca decizia să fie luată în următoarele două luni. Chiar dacă Germania va oferi Ucrainei toate 300 de tancuri Leopard 2, din stocurile Bundeswehr, vor fi foarte puține”, a spus Papperger, adăugând că construcția va costa aproximativ 200 de milioane de euro.

Papperger a declarat că războiul din Ucraina ar putea să dureze „probabil, ani de zile”. Potrivit lui, aliații occidentali trimit Kievului suficiente arme pentru ca Ucraina să se apere „dar ucrainenii nu au astăzi suficientă tehnică pentru a-și întoarce pe deplin teritoriul”.

Sursa menționează că în februarie ministrul ucrainean de externe s-a întâlnit cu directorul general al Rheinmetall, discutând despre majorarea producției de arme pentru Kiev și aliații săi. „De asemenea, am discutat despre proiecte majore de consolidare a potențialului Ucrainei în domeniul tancurilor și vehiculelor blindate, atât pe termen scurt cât și pe termen lung”, declara ministrul ucrainean. 

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev a spus că anunțul privind construcția fabricii îi „amintește de trollingul primitiv al regimului de la Kiev”.

Dacă totuși se va decide construcția, Medvedev a adăugat: „Așteptăm cu nerăbdare. Acest eveniment va fi marcat corespunzător cu un salut din „Calibru” și alte dispozitive pirotehnice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: