Produsele alcoolice energizante vor fi interzise prin lege
Full Article 2 minutes read

Produsele alcoolice energizante vor fi interzise prin lege

Deputații au susținut, în prima lectură, modificările la cadrul normativ în domeniul fabricării și circulației produselor alcoolice. Documentul prevede completarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice cu noțiunea ”băutură alcoolică energizantă”. Iar printr-o altă modificare se propune interzicerea fabricării și circulației acesteia.

Conform proiectului de lege, „băutura alcoolică energizantă” reprezintă producția alcoolică destinată consumului uman la fabricarea căreia în calitate de materie primă este utilizată cofeina sau alte substanțe tonifiante. Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate, în prezent această categorie de produse nu este reglementată în legislația națională, iar impactul negativ demonstrat al băuturilor energizante cu conținut de alcool impune interzicerea fabricării  și circulației acestor produse.

Produsul este destinat, din păcate, în primul rând tinerilor și are impact negativ asupra sănătății lor. Totodată, documentul nu va afecta  agenții economici, or Republica Moldova nu este țară producătoare, ci țară importatoare”, a menționat unul din autori, Alexandr Trubca.

Deputatul a făcut o precizare că implementarea legii va afecta veniturile la bugetul de stat, dar a insistat că sănătatea tinerilor din țara noastră are un cost net superior.

Proiectul a fost susținut cu votul a 75 de deputați și urmează a fi votat în lectura a doua.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: