Programări consulare online în 13 misiuni diplomatice. Maia Sandu: Vom face legătura cu Moldova mai ușoară
Full Article 2 minutes read

Programări consulare online în 13 misiuni diplomatice. Maia Sandu: Vom face legătura cu Moldova mai ușoară

Moldovenii din 13 țări vor putea beneficia de programări online la consulate. Informația a fost făcută publică pe 9 decembrie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Președinta Maia Sandu a comentat anunțul și a menționat că modificările vor contribui la simplificarea interacțiunii cetățenilor cu oficiile consulare.

Vești bune pentru cetățenii moldoveni din diasporă: MAEIE și AGE anunță lansarea în regim de pilotare a portalului de programări consulare în 13 misiuni diplomatice. Serviciul de programări online este disponibil  începând cu luna decembrie”, a anunțat MAEIE.

Este vorba despre ambasadele Republicii Moldova din:

– Ungaria
– China
– Azerbaidjan
– Reprezentanța permanentă pe lângă Oficiul ONU la Geneva
– Confederația Elvețiană
– Turcia
– Lituania
– Austria
– Letonia
– Estonia
– Suedia
– Polonia
– Bulgaria
– Consulatul de la Istanbul

Președinta Maia Sandu a menționat că, în scurt timp, platforma va fi extinsă în toate reprezentanțele diplomatice și consulare ale Republicii Moldova. De asemenea, președinta țării a amintit că, pe 8 decembrie, Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării. Din 1 ianuarie 2023, acestea vor fi de două ori mai mici, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată.

„Modificările în cauză vor simplifica interacțiunea cetățenilor noștri cu oficiile consulare, vor îmbunătăți calitatea acestora și le va face mai accesibile pentru oameni. Iar noi vom munci în continuare pentru a le oferi concetățenilor noștri din diasporă servicii consulare rapide și de calitate, pentru a face legătura lor cu Moldova și mai ușoară”, a menționat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: