Programul de educație la distanță este aproape gata. Data când va fi disponibil pentru toți elevii
Full Article 2 minutes read

Programul de educație la distanță este aproape gata. Data când va fi disponibil pentru toți elevii

Proiectul Educație Online care presupune o bibliotecă digitală și circa 4 mii de lecții înregistrate, va fi disponibil pentru toți elevii începând cu data de 20 aprilie. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, luni, 13 aprilie.

Potrivit edilului, noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor.

Biblioteca va conține aproximativ 4 000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor 1 – 12, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil umanist. Lecțiile înregistrate vor fi în limba română și în limba rusă.

La elaborarea conținutului video participă 150 de profesori, care sunt instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți.

Aproximativ 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care vor putea urma programul educațional de la distanță.

„Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii”, a precizat primarul capitalei.

Anterior, Ion Ceban a declarat că municipalitatea va aloca patru milioane lei pentru prima etapă a acestui proiect.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: