Proiect de lege: 1 iunie ar putea fi declarată oficial zi liberă
Full Article 2 minutes read

Proiect de lege: 1 iunie ar putea fi declarată oficial zi liberă

Bugetarii din Moldova ar putea avea încă o zi liberă oficială. Este vorba de data de 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Copilului. Se așteaptă ca Guvernul să aprobe un proiect de lege în acest sens, în cadrul ședinței din 31 mai.

Proiectul de lege a fost înaintat de mai mulți deputați din fracțiunea parlamentară PAS. În proiectul de aviz al Guvernului se afirmă că Cabinetul de miniștri este în favoarea acordării unei zile libere în plus lucrătorilor din sectorul public.

„Republica Moldova dispune de condițiile necesare pentru a oferi angajaților încă o zi liberă, pe care aceștia să o petreacă alături de familie și copii”, se menționează în proiect.

De menționat că în Republica Moldova există 12 sărbători oficiale care reprezintă zile libere. Deși ziua de 1 iunie este inclusă în lista sărbătorilor tradiționale, aceasta nu este o zi liberă oficială în Republica Moldova.

Amintim că, în acest an, zilele de 1 și 2 iunie sunt declarate zile de sărbătoare în legătură cu o Summit-ul Comunității Politice Europene, la care vor participa președinți, prim-miniștri și șefi de structuri europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: