Promo-LEX: Au fost depistate mai multe incidente decât în primul tur de scrutin
Full Article 2 minutes read

Promo-LEX: Au fost depistate mai multe incidente decât în primul tur de scrutin

Asociația Promo-LEX a prezentat primele incidente înregistrate de observatori. În primele ore ale dimineții au fost depistate 105 incidente de către observatori. Până acum, experții au reușit să analizeze 62 de situații. În comparatie cu primul tur, numărul este în creştere.

„Un interes mai pronunţat, se atestă la mai multe secţii de votare de peste horarele ţării şi in regiunea transnistreană, aglomeraţii nesemnificative la anumite puncte de trecere. La o secţie de votare a fost observată o persoană care vroia să filmeze şi să facă fotografii”, a declarat directorul Promo-LEX, Pavel Postică.

Experții au semnalat mai multe incidente legate de deficienţe tehnice. Au fost depistate cazuri de agitaţie în perimetru sau în incinta unor secţii de votare, însă au intervenit promt funcționarii electorali. S-au depistat 19 cazuri de sigilare necorespunzătoare.

Un alegător a observat că ar fi votat în primul tur de scrutin, însă el afirmă că nu a votat. Altul a observat incluiderea în listă a unei persoane decedate. Totodată, au fost depistate trei cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie COVID-19.

Următorul briefing de presă al Asociației Promo-LEX va avea loc la ora 14:30.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: