Prospectele medicamentelor vor fi traduse în rusă, însă doar online. Farmaciștii le vor tipări numai la solicitarea cumpărătorilor
Full Article 2 minutes read

Prospectele medicamentelor vor fi traduse în rusă, însă doar online. Farmaciștii le vor tipări numai la solicitarea cumpărătorilor

Prospectele medicamentelor vor fi traduse în limba rusă și plasate pe pagina oficială a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Dacă pacientul va solicita prospectul în limba rusă, farmacistul va tipări instrucțiunea și o va oferi cumpărătorului. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, pe pagina sa de facebook, miercuri, 11 decembrie. 

Decizia a fost luată după întrevederea, la parlament, a autorilor proiectului de lege nr. 202 cu membrii Camerei de Comerț Americane în Moldova.

„Implementarea acestor modificări se va face pe etape. Ne-am asumat responsabilitatea ca să coordonăm aceste modificări cu reprezentanții producătorilor de medicamente și ai distribuitorilor”, a declarat deputatul.

Odnostalco susține că scopul acestui proiect de lege este de a oferi pacienților informații accesibile despre medicamentul administrat. Deputatul a mai precizat că, în urma implementării acestui proiect, prețul la medicamente nu va fi majorat. De asemenea, va rămâne neschimbat ambalajul preparatelor.

Precizăm că la sfârșitul lunii noiembrie, Partidul Socialiștilor a propus ca toate prospectele la medicamentele vândute în Republica Moldova să fie traduse în rusă. Fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a criticat dur inițiativa și a prognozat că dacă va fi implementată, un număr mare de medicamente ar putea să dispară de pe piață sau să se scumpească. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: