Protest față de posturile ilegale din Transnistria. Anunțul a doi activiști de pe ambele maluri ale Nistrului 
Full Article 2 minutes read

Protest față de posturile ilegale din Transnistria. Anunțul a doi activiști de pe ambele maluri ale Nistrului 

Doi activiști civici au anunțat despre organizarea unui protest pașnic „împotriva vămii ilegale din Transnistria, care încalcă articolul 27 al Constituției noastre și dreptul nostru la libertatea de mișcare”. Manifestația va avea loc vineri, pe 28 aprilie. Doritorii de a participa la manifestație sunt îndemnați să vină cu pancarte și sloganuri. 

Organizatorii protestului sunt doi activiști civici: Grigori Fiodorov cetățean al Republicii Moldova din stânga Nistrului și Diana Dereveanco din dreapta Nistrului.

Protestul nu este legat de niciun anumit partid politic, mișcare sau grup și nu primește finanțare de la orice organizație, structură guvernamentală sau non-guvernamentală”, au declarat organizatorii manifestației.

Aceștia au cerut oamenilor să se alăture „protestului pașnic împotriva vămii ilegale din Transnistria, care încalcă articolul 27 al Constituției noastre și dreptul nostru la libertatea de mișcare”.

Cu privire la locul protestului, activiștii au menționat că va avea loc la „vama centrală imaginară și ilegală din Transnistria”, pe 28 aprilie „în fiecare vineri, până la eliminare” și începând cu ora 15:45.

Veniți împreună cu prietenii, familia și vecinii pentru a arăta că nu acceptăm aceste restricții ilegale. Nu uitați să aduceți pancarte și sloganuri care vă sunt aproape de inimă, pentru ca vocea noastră să fie auzită. A venit timpul să luptăm pentru dreptul nostru la libertatea de mișcare și să oprim această vamă ilegală, care împiedică libera circulație în țara păzită de forțele de menținere a păcii ale țării agresoare, propagă corupția și impune taxe ilegale, sponsorizând regimul Șerif. Haideți să ne unim și să construim o țară fără bariere”, se mai arată în declarația activiștilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: