Protest împotriva PAS în centrul Chișinăului, în aceea zi cu marșul comunității LGBT
Full Article 2 minutes read

Protest împotriva PAS în centrul Chișinăului, în aceea zi cu marșul comunității LGBT

Duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura un protest împotriva guvernării. Potrivit presei care a anunțat despre manifestație, inclusiv celei apropiate de Partidul Socialiștilor și Partidul ȘOR, organizatorii sunt mișcarea social-politică „O viață nouă”. NM nu a reușit să afle detalii despre fondatorii mișcării. De menționat că în aceeași zi, la Chișinău, va avea loc Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+.

În mai multe surse media din țara noastră au apărut informații că pe 19 iunie, urmează un protest de amploare împotriva guvernării PAS. Presa scrie că acțiunea este organizată de mișcarea social-politică „O viață nouă”.

Anunțul cu privire la protest a fost publicat de mai multe surse media. Acesta este însoțit de același text și spot de mobilizare cu privire la protest.

 

În spot se menționează că „vremurile bune, promise de PAS, au devenit insuportabile, sărăcia și crizele au pus stăpânire pe Moldova, iar guvernarea le-a furat oamenilor pâinea, pacea și viitorul”. Astfel, organizatorii manifestației îndeamnă cetățenii „să iasă în stradă și să-și apere țara”. „Vino să luptăm împreună pentru o nouă guvernare, pentru o nouă Moldovă, pentru o viață nouă”, se declară în înregistrarea video, publicată pe sursele media. Manifestația va începe la ora 17:00.

În aceeași zi, pe 19 iunie, la Chișinău, se va desfășura Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+. Anterior, reprezentanții comunității declarau că pe parcursul săptămânii viitoare în Republica Moldova va avea loc festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride”, dar și o campanie socială. Iar ultimul eveniment organizat de comunitate va fi pe 19 iunie – Marșul Solidarității.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: