Protest la Penitenciarul nr.2 Lipcani. Deținuții au incendiat o clădire (FOTO/VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Protest la Penitenciarul nr.2 Lipcani. Deținuții au incendiat o clădire (FOTO/VIDEO)

Un protest a izbucnit în seara de 7 iulie la Penitenciarul nr.2 Lipcani. O clădire de pe teritoriul închisorii ar fi fost incendiată intenționat de câțiva deținuți nemulțumiți, informează Jurnal TV.

Condamnații ar fi revoltați de acțiunile administrației penitenciarului și din acest motiv ar fi incendiat clădirea în care se află baia și cantina închisorii. La fața locului ar fi intervenit pompierii și angajații detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

Contactați de NM, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat că incidentul este documentat și vor reveni ulterior cu informații noi.

***

La începutul anului, Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), după ce un fost deținut al Penitenciarul nr. 2 din Lipcani a demonstrat că a fost maltratat și umilit de către gardieni în repetate rânduri. Mai mult, acestuia i-a fost refuzat ajutorul medical, dar și asigurarea unei diete speciale, întrucât suferea de probleme digestive.Ca răspuns la toate solicitările sale, acestuia i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, de către gardieni.

Jurnal.md

Jurnal.md

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: