Protestatarii vor să rupă cordonul polițiștilor și să ajungă în PMAN. Din mulțime au fost aruncate ouă
Full Article 2 minutes read

Protestatarii vor să rupă cordonul polițiștilor și să ajungă în PMAN. Din mulțime au fost aruncate ouă

Protestatarii Partidului Șor vor să ajungă în Paiața Marii Adunări Naționale, însă sunt împiedicați de oamenii legii. Unul din organizatorii protestului, președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu, le-a dat un ultimatum de 5 minute polițiștilor să le permită protestatarilor să se îndrepte spre Piața Marii Adunări Naționale. 

La rândul lor, oamenii legii le-au propus să se deplaseze pe strada Tighina din centrul capitalei. Acestea nu sunt de acord cu propunerea și scandează „Rușine”.  Din mulțime au fost aruncate ouă și prezervative în direcția poliției. Câteva persoane au fost reținute. Oamenii legii îndeamnă oamenii la calm și subordonare.

UPDATE 16:00 Poliția solicită tuturor participanților la întrunire să protesteze pașnic în condițiile Legii 26 cu privire la întruniri, să nu provoace cetățenii și să nu admită escaladări a situației.

„Reiterăm că, organizatorii sunt obligați să asigure buna desfășurare a evenimentului și neadmiterea încălcărilor. Tot ei poartă răspundere pentru acțiunile protestatarilor și pentru încălcarea obligațiunilor asumate”, spune poliția.

Protestatarii vor să rupă cordonul polițiștilor și să ajungă în PMAN. Din mulțime au fost aruncate ouă

NewsMaker/Дарья Слободчикова

Partidul Șor organizează pe 30 octombrie un nou protest în centul capitalei, pentru a șaptea duminică consecutiv. Simpatizanții formațiunii scandează „noi suntem poporul”, „rușine”, „anticipate”, jos Maia Sandu”. Ei s-au adunat în fața Academiei de Științe a Moldovei, dar într-un marș se deplasează spre Parlament și Președinție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: