„Protestul în regim online ia amploare”. Deputat PAS, despre manifestațiile din centrul capitalei 
Full Article 2 minutes read

„Protestul în regim online ia amploare”. Deputat PAS, despre manifestațiile din centrul capitalei 

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a comentat protestele organizate de Partidul ȘOR și, mai nou, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către Gheorghe Cavcaliuc. 

„Protestul în regim online ia amploare. De azi prin skype după Tel-Aviv va intra și Londra, iar ridicolul va atinge cote maxime. Ei online de la călduț, către oamenii ce dorm pe trotuar. Mai pe scurt. Bandiții strâng rândurile. Contrabandistul se alătură hoțului de miliarde. Asistați deschis de complicele impostor din primăria Chișinău. Care-i următorul? Privet Veaceslav? Mai pe scurt. Veniți acasă, măi copii”, se arată într-o declarație a parlamentarului, pe Facebook.

Menționăm că astăzi, în capitală a avut loc o nouă manifestație a Partidului ȘOR, căreia i s-a alăturat și PACE. Protestatarii au cerut alegeri parlamentare anticipate precum și demisia șefului statului Maia Sandu.

Totodată, liderul fugar Ilan Șor a anunțat într-o intervenție video din cadrul protestului despre crearea Comitetului Salvării Naționale. Comitetul este format din lideri ai partidelor de opoziție, reprezentanți ai societății civile. „Rolul acestuia este de a oferi o alternativă la guvernare”, au comunicat ulterior organizatorii. Din Comitet fac parte: Ilan Șor, Marina Tauber, Gheorghe Cavcaliuc, Dinu Țurcanu, Radu Gușilă – primar al comunei Piatra din Orhei, Constantin Starîș – deputat comunist și Serghei Mișin – liderul partidului „Renaștere”.

Și Gheorghe Cavcaliuc a avut o intervenție video în cadrul protestului. „Dragi moldoveni, sunt timpuri complicate. Susținem acest Consiliu care a fost creat astăzi. Împreună vom doborî ciuma galbenă”, a spus Cavcaliuc. Fostul șef-adjunct al IGP a mai cerut polițiștilor să nu se subordoneze instituțiilor statului și să fie alături de popor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: