PSRM a înaintat repetat în parlament un proiect de lege prin care solicită anularea „legii miliardului”
Full Article 2 minutes read

PSRM a înaintat repetat în parlament un proiect de lege prin care solicită anularea „legii miliardului”

Partidul Socialiștilor a înaintat repetat în parlament un proiect de lege prin care solicită anularea „legii miliardului”. Despre acest lucru a anunțat deputatul PSRM, Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 31 martie.

„PSRM, indiferent de poziția Curții Constituționale asupra legii miliardului, a reiterat că va reînregistra acest proiect de lege și vom merge până la capăt pentru a face claritate și a scoate povara miliardului de pe umerii cetățenilor”, a spus Burduja.

Deputatul a precizat că documentul a fost avizat de Comisia economie, buget și finanțe și va fi supus plenului spre aprobare.

Amintim că pe 22 decembrie, CC a suspendat legea, care a fost aprobată pe 16 decembrie de către deputații socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova”, din care face partea fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Pro Moldova.

Acum patru ani, prin această lege, autoritățile au transformat în datorie de stat creditul oferit de Banca Națională celor trei bănci, prin care s-au acoperit circa 14 miliarde de lei ce s-au furat din respectivele instituții bancare. Deputații din opoziție au fost împotriva anulării acestei legi. În baza acesteia, Băncii Naționale i se transferă anual aproape un miliard de lei din bugetul de stat. De notat că suma totală care urmează să fie returnată BNM, cu tot cu dobânzi, este de 25 de miliarde de lei.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a declarat pe 16 decembrie că, prin anularea așa-numitei „legi a miliardului”, se va reuși economisirea a 600 mln de lei. Acesta a propus ca banii să fie transferați în fondul de subvenționare a agricultorilor.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: