PSRM, despre amendarea NTV Moldova și Primul în Moldova: Posturile TV prezintă obiectiv știrile
Full Article 2 minutes read

PSRM, despre amendarea NTV Moldova și Primul în Moldova: Posturile TV prezintă obiectiv știrile

După ce posturile de televiziune NTV Moldova și Primul în Moldova au fost amendate pentru reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina, socialiștii declară că atestă o „tendință periculoasă de a impune cenzură în mass media”. Totodată, ei spun că sunt penalizate posturile TV care prezintă obiectiv știrile „dar care nu sunt pe placul guvernării”.

„Credem că toate instituțiile media, indiferent de politica lor editorială, trebuie să fie abordate de Consiliul Audiovizualului în aceeași măsură, iar încălcările trebuie depistate și sancționate în același mod, fără preferințe”, comunică socialiștii.

Tot ei spun că ședința de astăzi a Consiliului Audiovizualului ar fi fost politizată.

„Atestăm acum o tendință periculoasă de a impune cenzură în mass media, inclusiv la televiziuni. Sunt penalizate exclusiv posturile TV, care prezintă obiectiv știrile, dar care nu sunt pe placul guvernării. Acest fapt poate fi ușor dedus din afirmațiile unor membri ai Consiliului Audiovizualului, care s-au arătat nemulțumiți de modul în care au fost selectate declarațiile președintelui țării, Maia Sandu”, se arată într-un mesaj al PSRM.

***

Posturile de televiziune NTV Moldova și Primul în Moldova au fost amendate pentru reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina. Decizia a fost luată de Consiliul Audiovizualului, în cadrul ședinței din 11 martie. Mai precis, aceste posturi au difuzat punctul de vedere al Moscovei, nu și cel al Kievului.

CA a monitorizat cum au reflectat posturile de televiziune Primul în Moldova, Moldova 1, Jurnal TV, Prime și NTV Moldova criza de securitate și războiul din Ucraina.

Membrii CA au ajuns la concluzia că posturile TV Primul în Moldova și NTV Moldova au încălcat articolul nr. 13 din Codul serviciilor media audiovizuale – adică nu au respectat principiul prezentării informațiilor verificate și prezentate în mod imparțial și cu bună-credință, prezentând ambele puncte de vedere.

Prin urmare, Primul în Moldova a fost sancționat cu trei amenzi a câte 10 000 lei, în total 30 000 lei, iar NTV Moldova – cu două amenzi a câte 10 000 de lei, în total – 20 000 lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: