PSRM insistă ca Maia Sandu să retragă proiectul privind modificarea legii procuraturii
Full Article 2 minutes read

PSRM insistă ca Maia Sandu să retragă proiectul privind modificarea legii procuraturii

PSRM nu a acceptat soluția de compromis propusă astăzi, 11 noiembrie, de premierul Maia Sandu, care presupune solicitarea expertizei din partea Comisiei de la Veneția față de modificările aduse legii procuraturii. Într-un briefing de presă, deputatul Vasile Bolea a precizat că guvernul mai are timp să retragă proiectul. În caz contrar, moțiunea de cenzură va rămâne în vigoare.  

„PSRM reiterează aceeași idee pe care am lansat-o săptămâna trecută: unica ieșire din criza politică care a fost provocată de Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, este să își retragă proiectul de asumare a răspunderii.  În caz contrar, la următoarea ședință a parlamentului se va dezbate moțiunea de cenzură depusă de Partidul Socialiștilor”, a precizat Vasile Bolea.

Socialistul a mai spus că formațiunea pe care o reprezintă a analizat propunerea enunțată astăzi de prim-ministru. Potrivit PSRM, inițiativa demonstrează faptul că nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii guvernului față de proiectul de modificare a legii procuraturii.

„Această procedură are la baza sa maxima urgență pentru luarea unei decizii în situații extreme. Faptul că Maia Sandu a venit cu asemenea propuneri astăzi arată că nu a fost nicio urgență ca guvernul să vină cu asumarea răspunderii”, a declarat socialistul.

Mai mult, potrivit acestuia, Comisia de la Veneția nu examinează legi care au intrat în vigoare, ci doar pe cele care urmează a fi adoptate.

„În cazul în care noi retragem moțiunea de cenzură, acest proiect devine lege și chiar dacă va fi transmis Comisiei de la Veneția, aceasta nu dă avize pe legi intrate în vigoare”, a precizat Bolea.

Amintim că astăzi, la ora 16.00, va avea loc ședința Biroului permanent al parlamentului, în cadrul căreia va fi stabilită data când va fi convocată următoarea ședință legislativă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: