PSRM își dorește să păstreze coaliția, însă pregătește moțiunea de cenzură. Dodon cheamă la consultări PSRM, PPDA și PAS
Full Article 2 minutes read

PSRM își dorește să păstreze coaliția, însă pregătește moțiunea de cenzură. Dodon cheamă la consultări PSRM, PPDA și PAS

PSRM pregătește o moțiune de cenzură împotriva guvernului, după decizia privind modificarea legii procuraturii luată prin asumare de răspundere. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința fracțiunii socialiștilor. Șeful statului a precizat că speră, totuși, că majoritatea parlamentară va fi păstrată și a chemat la consultări fracțiunile parlamentare ale PSRM, PAS și PPDA.

Întrevederile vor avea loc separat: la ora 10.00 cu PSRM, la 11.00 cu PAS, iar cu cei din PPDA – la ora 12.00.

„Am înțeles că doamna Greceanîi vrea să convoace ședința parlamentului. Eu consider că în calitate de lider al statului trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate. Voi face uz de statutul meu de președinte ca să îi pun la masă. Până la 15.00 trebuie să avem o poziție. Moţiunea se pregăteşte. Mâine după ora 15:00 o să fie foarte clar”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi, 7 noiembrie, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit comunicatelor publicate pe pagina de Facebook a președintelui, oficialii au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre „riscurile unei eventuale demiteri a guvernului”.

Menționăm că în cazul în care în decurs de 72 de ore de la decizia privind modicarea legii procuraturii va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva executivului, iar deputații, în urma dezbaterilor acesteia, o vor vota, guvernul Sandu va fi demis.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: