PSRM pierde 6 primari din Găgăuzia. Îi critică pe socialiști, că nu se alătură “Mișcării pentru Popor”
Full Article 2 minutes read

PSRM pierde 6 primari din Găgăuzia. Îi critică pe socialiști, că nu se alătură “Mișcării pentru Popor”

Șase primari aleși pe lista PSRM au anunțat că nu vor să mai „coopereze” cu formațiunea politică. Ei susțin că partidul nu întreprinde nimic și, în special, nu apără oamenii de „acțiunile guvernării”, scrie gagauzinfo.

Este vorba despre primarul satului Congaz, Mihail Esir, primarul satului Congazcic, Dmitrie Ikizli, primarul localității Chirsova, Serghei Sapunji, primarul satului Svetlîi, Pavel Filiciacov, primarul satului Ferapontievca, Tatiana Jelihovscaia și primarul localității Chioselia Rusă, Gheorghe Gospodinov.

„Regretăm să vedem acțiunile timide ale PSRM de a proteja comunitățile locale și cetățenii de abuzurile autorităților, refuzul de a adera la Mișcarea Pentru Popor în apărarea intereselor poporului, refuzul de a coopera efectiv cu alte partide de opoziție”, se arată în declarația comună a primarilor.

Amintim că în martie, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la „Mișcarea Pentru Popor” cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 de mii de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă. E vorba de primari din sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sîngerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia.

Pe 3 aprilie, primari de la PSRM, un primar independent din raionul Ocnița, dar și lideri ai organizațiilor teritoriale ale socialiștilor din aceeași regiune declară că se alături „Mișcării pentru Popor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: