PSRM, replică pentru MAE-ul de la București: „Utilizarea denumirii Chișinăului în scopuri de propagandă este inadmisibilă”
Full Article 2 minutes read

PSRM, replică pentru MAE-ul de la București: „Utilizarea denumirii Chișinăului în scopuri de propagandă este inadmisibilă”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a publicat o declarație drept replică la comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al României. Se întîmplă după ce Consiliul Municipal Chișinău (CMC), a refuzat să prelungească dreptul de utilizare a toponimicului „Chișinău” în denumirea postului de radio „Radio Chișinău”, parte componentă a Radio România.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău a votat împotriva prelungirii drepturilor de utilizare a toponimului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău, care este parte componentă a postului Radio România.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic”, a CMC și speră că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației.

Pe 30 mai, reprezentanții PSRM au publicat o declarație, drept răspuns la reacția MAE-ului României.

„Toponimul „Chișinău” este proprietatea locuitorilor municipiului Chișinău – capitala Republicii Moldova independente și poate fi utilizat în mod eficient pentru a informa chișinăuienii despre proiectele urbane de dezvoltare. Utilizarea denumirii Chișinăului în scopuri de propagandă de către un stat străin este inadmisibilă”, au conchis socialiștii.

Ministerul Afacerilor Externe al României, care „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic”, a Consiliului Municipal Chișinău. Ministerul Afacerilor Externe de la București își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației postului Radio Chișinău și va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat, se mai spune în comunicatul citat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: