PSRM va ataca la Curtea Constituțională decretul Maiei Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier
Full Article 2 minutes read

PSRM va ataca la Curtea Constituțională decretul Maiei Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier

PSRM va contesta la Curtea Constituțională decizia președintelui Maia Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă din 17 martie.

„Considerăm că a fost încălcată din nou Constituția. Nimeni din participanții la consultările de ieri nu l-a înaintat pe dl Grosu. Nu au existat circumstanțe ca doamna președinte să îl înainteze pe Grosu”, a menționat deputatul socialist.

Mai mult, potrivit acestuia, în discuția pe care au avut-o socialiștii cu doamna președinte pe 16 martie, acest scenariu nu s-a discutat.

„Evident, dacă va fi dorință sinceră de a dialoga și de a găsi soluții și înțelegem că și doamna președinte și cei din PAS au înțeles că o înțelegere adecvată cu PSRM trebuie să aibă loc, dacă există intenția nobilă de a elabora o foaie de parcurs, doamna președinte trebuie să se gândească dacă această înaintare a fost rațională”, a declarat Batrîncea.

Amintim că, marți, 16 martie, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe liderul PAS, Igor Grosu, candidat la funcția de premier. Propunerea a fost făcută după ce la Președinție au avut loc consultări cu toate fracțiunile parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: