PSRM va protesta alături de ȘOR? Dodon cheamă opoziția să se unească pentru a demite guvernarea
Full Article 2 minutes read

PSRM va protesta alături de ȘOR? Dodon cheamă opoziția să se unească pentru a demite guvernarea

Fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon cheamă partidele de opoziție să-și unească eforturile pentru a obține demiterea actualei guvernări și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția TASS.

„Partidele de opoziție trebuie să-și unească eforturile în lupta împotriva nelegiuirilor din partea președintelui Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate. Acum nu este momentul să ne amintit supărările din trecut. Opoziția trebuie să aibă o singură sarcină: demiterea puterii care duce țara la o catastrofă. Numai eforturile unite, inclusiv în organizarea protestelor pașnice împotriva guvernării va permite obținerea alegerilor anticipate”, a spus Dodon.

Liderul de onoare al PSRM și-a exprimat speranța că acest lucru se va întâmpla în primăvară.

Amintim că, până acum, PSRM nu a participat la protestele antiguvernamentale organizate de Partidul „ȘOR” și Partidul Comuniștilor, cărora li s-a alăturat și partidul fondat de Gherghe Cavcaliuc, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, care a plecat din țară și este vizat în mai multe dosare, iar recent și Congresul Civic.

Amintim că, în cadrul celei mai recente ședințe plenare a parlamentului (din 22 decembrie) fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a blocat tribuna centrală a legislativului, în semn de solidaritate față de jurnaliștii celor șase posturi TV, a căror licență de emisie a fost suspendată prin decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE). Ulterior, parlamentarii din opoziție au solicitat dizolvarea legislativului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate și au părăsit sala de ședințe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: