„Purta șlapi roz, șlapii mamei sale”. Poliția anunță noi detalii despre copilul dispărut din Hîncești
Full Article 2 minutes read

„Purta șlapi roz, șlapii mamei sale”. Poliția anunță noi detalii despre copilul dispărut din Hîncești

Copilul de 6 ani care a dispărut din municipiul Hîncești era acasă cu împreună cu doi frați, în timp ce părinții se aflau la serviciu. În cadrul unui briefing din 28 mai, șefa secției Siguranță minori din cadrul Inspectoratului Național Securitate Publică, Aliona Dragomirețcaia, a oferit noi informații despre minorul căutat cu disperare de rude, poliție, dar și voluntari.

Copilul se afla acasă împreună cu doi frați, în timp ce părinții se aflau la serviciu. În momentul dispariției, acesta purta blugi verzi, un tricou galben și șlapii roz ai mamei sale.

Poliția a fost sesizată de mama copilului, care a apelat la numărul 112 pe data de 26 mai. În urma apelului, angajații poliției s-au repartizat în mai multe grupuri și au început căutările. Locuința copilului se află în prejma unei păduri. Acțiunile de căutare s-au extins și în regiunea respectivă.

„Au fost chestionați părinții, rudele, toți membrii familiei, vecinii. Au fost verificate subsolurile, fântânile, toate locurile posibile unde se putea afla copilul. În cele 42 de ore de căutare au fost antrenați peste 100 de angajați ai poliției, inclusiv de frontieră. Au fost implicați și chinologii, s-au utilizat drone, a fost implicat Inspectoratul Național de Carabieniri cu peste 140 de angajați și Serviciul Salvatori care au ajutat poliția”, a menționat Aliona Dragomirețcaia.

De asemenea, în ajutorul poliției au venit peste 50 de voluntari care participă la căutări.

Amintim că primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, a anunțat că persoanele care vor oferi informații pentru găsirea minorului vor primi o recompensă de 300 000 de lei. De asemenea, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi a promis o recompensă de 10 mii de euro pentru cei care oferă informații despre persoanele implicate în dispariția copilului și 20 000 de euro celor care vor oferi informații despre locul aflării băiatului.

Cei care cunosc informații despre acest caz pot telefona la numerele de telefon: tel:+37360740897 și +373 607 40 893 (Renato Usatîi) sau 061000601 și 026922880 (poliția). De asemenea, puteți apela la numărul 112.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: