Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că negocierile cu Kievul lasă de dorit
Full Article 2 minutes read

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că negocierile cu Kievul lasă de dorit

Dinamica progresului în negocierile ruso-ucrainene lasă mult de dorit, partea ucraineană își schimbă des poziția în problemele deja agreate. Declarația a fost făcută jurnaliștilor, pe 18 aprilie, de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, relatează Tass.

„Operațiunea militară specială continuă. Președintele [Vladimir Putin] a spus recent că merge conform planului. În același timp, discuțiile continuă la nivel de experți în cadrul procesului de negocieri”, a declarat Peskov. „De asemenea, aș vrea să vă amintesc cuvintele președintelui conform cărora, din păcate, partea ucraineană nu dă dovadă de multă consecvență. La punctele deja convenite, poziția se schimbă des. Dinamica progresului în procesul de negociere lasă mult de dorit”, a comunicat Peskov.

Amintim că recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu există încă o înțelegere cu privire la organizarea unor noi runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina.

El a mai spus că Belarus este cel „mai potrivit loc” pentru ca părțile să poarte noi discuții. Totuși, este importantă și opinia Kievului, a accentuat Peskov.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, anterior, a declarat că va fi „extrem de greu” pentru negociatorii ucraineni să se gândească la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete care a vizat gara din Kramatorsk şi după atrocitățile comise în orașul Bucea.

Negocierile dintre cele două state au început pe 28 februarie. Primele întrevederi au avut loc în Belarus, ulterior părțile au continuat să comunice prin videoconferință. Ultimele negocieri au avut loc pe 29 martie, la Istanbul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: