„Puterea noastră este în unitate”. Sandu mulțumește organizațiilor și companiilor care ajută refugiații 
Full Article 2 minutes read

„Puterea noastră este în unitate”. Sandu mulțumește organizațiilor și companiilor care ajută refugiații 

Se fac aproape trei luni de când țara noastră dă dovadă de dăruire și solidaritate fără precedent față de cei care fug de războiul din Ucraina. Declarația a fost făcută de șefa statului Maia Sandu, pe 16 mai. Astfel, președinta a anunțat că a transmis mai multor organizații non-guvernamentale naționale și internaționale, dar și companiilor private, scrisori de mulțumire pentru sprijinul oferit pentru a ajuta refugiații. 

„Am pus mână de la mână și le-am oferit casă și masă, i-am asigurat cu produse de prima necesitate și le-am alinat durerea cu o vorbă bună. În aceste timpuri grele, am ajutat sute de mii de oameni și am arătat lumii întregi ce inimă mare și generoasă are Moldova. Este un efort ce a fost posibil datorită oamenilor noștri, care s-au implicat necondiționat”, a scris președinta, pe Facebook.

Sandu declară că în semn de recunoștință a transmis, la peste o sută de organizații non-guvernamentale naționale și internaționale, dar și către companii private, scrisori de mulțumire pentru sprijinul oferit și pentru acțiunile de voluntariat pe care le-au inițiat, din prima zi de război, pentru a ajuta refugiații.

„Îmi exprim, astfel, aprecierea pentru felul solidar în care ne-am mobilizat în fața dramei vecinilor noștri și pentru bunătatea cu care împărțim, din puținul pe care îl avem, cu cei care au nevoie de susținere. Este omenește să putem conta unii pe alții și să fim alături în momentele grele. Puterea noastră este în unitatea noastră. Vă mulțumesc tuturor”, se arată în mesajul președintei.

Potrivit datelor autorităților din data de 13 mai, în total, pe teritoriul Republicii Moldova erau 88.422 cetățeni străini, dintre care 46.272 – minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: