Putin a felicitat militarii ruși pentru „victoria” din Lugansk și ordonă continuarea așa zisei operațiuni militare
Full Article 2 minutes read

Putin a felicitat militarii ruși pentru „victoria” din Lugansk și ordonă continuarea așa zisei operațiuni militare

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat armata rusă și pe cea din Lugansk pentru „eliberarea” întregului teritoriu al „Republicii Populare Lugansk”. La o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, acesta a promis că va recompensa toţi militarii care s-au remarcat în această „operaţiune”, transmite Tass.

Putin a mai spus că militarii care au participat la „eliberarea” orașului Lisiceansk ar trebui să se odihnească și să-și sporească capacitățile de luptă, a subliniat liderul de la Kremlin. În același timp, grupurile „Vest” și „Est” ar trebui să-și continue acțiunile conform planului.

„Operaţiunea de eliberare definitivă a teritoriului Republicii Populare Lugansk a început pe 19 iunie şi s-a încheiat pe 3 iulie”, a spus Şoigu.

Rusia, care păstrează secret acest tip de informaţii, a dezvăluit recent numele a doi generali, Serghei Surovikin şi Aleksandr Lapin, însărcinaţi cu ofensiva la Lisiceansk. Generalul-colonel Aleksandr Lapin este comandantul grupului de trupe „Centru” iar generalul de armată Serghei Surovikin şeful grupului de trupe „Sud”.
La rândul său, Putin a spus că cei doi vor primi titlul de „Erou al Rusiei”, iar militarii care s-au remarcat pe câmpul de luptă de la Lisiceansk vor fi premiați.

În prezent, potrivit lui, Șoigu, deminarea și livrarea de provizii umanitare sunt în curs de desfășurare în Lisiceansk, iar rezidenților săi se oferă asistență medicală.

Între timp, Rusia va continua operațiunea militară în Ucraina – așa cum a subliniat Putin , grupurile din Est și Vest trebuie să-și „își îndeplinească sarcinile conform planurilor aprobate anterior”.

Trupele ucrainene au părăsit Lisiceansk, ultimul oraș important din regiunea Lugansk. Anunțul a fost făcut de șeful administrației regionale Lugansk, Serghei Gaidai. El a spus că aceasta este doar o bătălie pe care Ucraina a pierdut-o.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: