Putin a semnat un decret privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea Rusiei
Full Article 1 minutes read

Putin a semnat un decret privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea Rusiei

Pe site-ul Kremlinului a apărut decretul lui Vladimir Putin privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea statului rus, potrivit BBC.

„Asigurați acceptarea obiectelor de utilizare a energiei atomice ale centralei nucleare din Zaporojie și a altor proprietăți necesare implementării activităților sale în proprietatea federală”, se arată în document.

Funcționarea centralei, conform decretului, a fost transferată SA „Organizației de operare a Centralei nucleare Zaporojie”, înființată de „Rosenergoatom”.

Între timp, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică, Rafael Grossi, se deplasează spre Kiev cu trenul. Acesta a făcut și o postare pe Twitter. 

„Necesitatea unei zone de siguranță și protecție a securității nucleare în jurul centralei nucleare Zaporojie este acum mai urgentă ca niciodată”, a scris Grossi.

Această cea mai mare centrală nucleară din Europa este controlată de forțele ruse, dar a fost operată până acum de personalul ucrainean. Apropierea centralei nucleare Zaporojie de prima linie a frontului îngrijorează comunitatea internațională, deoarece poate amenința cu o catastrofă nucleară.Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: