Putin a semnat un decret privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea Rusiei
Full Article 1 minutes read

Putin a semnat un decret privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea Rusiei

Pe site-ul Kremlinului a apărut decretul lui Vladimir Putin privind transferul centralei nucleare Zaporojie în proprietatea statului rus, potrivit BBC.

„Asigurați acceptarea obiectelor de utilizare a energiei atomice ale centralei nucleare din Zaporojie și a altor proprietăți necesare implementării activităților sale în proprietatea federală”, se arată în document.

Funcționarea centralei, conform decretului, a fost transferată SA „Organizației de operare a Centralei nucleare Zaporojie”, înființată de „Rosenergoatom”.

Între timp, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică, Rafael Grossi, se deplasează spre Kiev cu trenul. Acesta a făcut și o postare pe Twitter. 

„Necesitatea unei zone de siguranță și protecție a securității nucleare în jurul centralei nucleare Zaporojie este acum mai urgentă ca niciodată”, a scris Grossi.

Această cea mai mare centrală nucleară din Europa este controlată de forțele ruse, dar a fost operată până acum de personalul ucrainean. Apropierea centralei nucleare Zaporojie de prima linie a frontului îngrijorează comunitatea internațională, deoarece poate amenința cu o catastrofă nucleară.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: