Putin, despre sancțiunile occidentale: „Este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu vom renunța”
Full Article 2 minutes read

Putin, despre sancțiunile occidentale: „Este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu vom renunța”

Este imposibil ca Rusia să fie izolată de restul lumii și că sancțiunile impuse de țările occidentale nu vor da timpul înapoi în ceea ce privește dezvoltarea țarii sale. O declarație în acest sens a fost făcută pe 18 iulie de președintele rus Vladimir Putin, citat de Reuters.

Nu doar restricțiile, ci și închiderea aproape completă a accesului la produsele străine de înaltă tehnologie este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre. Este clar că aceasta este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu vom renunța și nu vom rămâne într-o stare de dezordine sau, așa cum prezic unii dintre „binevoitorii” noștri, nu vom da înapoi cu zeci de ani. Bineînțeles că nu”, a declarat Putin.

Putin a transmis că Rusia va trebui să își dezvolte propria tehnologie internă și propriile firme de tehnologie.

Ministrul de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat că sprijinul pentru sectorul tehnologic rusesc este o prioritate, dar că fiecare rublă (moneda Rusiei) de sprijin din partea statului ar trebui să fie însoțită de cel puțin trei ruble de investiții private.

De menționat că încă de la debutul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina, la 24 februarie, Rusia a fost lovită de o avalanșă de sancțiuni occidentale, menite să o izoleze de economia globală, care au privat-o de accesul la bunuri, inclusiv electronice comerciale, semiconductori și piese de avion.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: