Putin le dă bani ucrainenilor care își părăsesc țara pentru a se muta în Rusia
Full Article 2 minutes read

Putin le dă bani ucrainenilor care își părăsesc țara pentru a se muta în Rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care introduce beneficii financiare pentru persoanele care părăsesc Ucraina și așa zisele republici populare Donețk și Lugansk pentru a veni în Rusia. Documentul se referă la persoanele care au intrat în țară după 18 februarie, dar nu au fost recunoscute drept refugiați. Potrivit portalului Ria Novosti, plățile sunt programate începând cu 1 iulie.

Astfel, potrivit decretului semnat de Putin, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor beneficia, lunar, de pensii și plăți sociale în valoare de 10.000 ruble rusești, echivalentul a peste 3200 lei moldovenești.

Persoanele cu dizabilități din grupa I, copiii cu dizabilități și persoanele cu vârsta peste 80 de ani vor primi, suplimentar, câte 3.000 de ruble (960 lei), în timp ce veteranii de război vor ridica, lunar, 5000 de ruble, or circa 1600 lei.

Femeile însărcinate vor beneficia de plăți unice în valoare de 10 mii ruble, iar cele care vor aduce pe lume un copil în Rusia vor ridica 20 mii ruble, ceea ce ar însemna aproximativ  3.200 și, respectiv, 6.400 lei.

Decretul precizează că plățile vor fi efectuate pentru cetățenii Ucrainei și pentru autointitulatele Republici Populare Donețk și Lugansk – două entități separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei pe care Moscova le-a recunoscut ca independente în februarie – acțiune condamnată de Ucraina și de Occident.

Anterior, Putin a ordonat ca fiecare persoană care a sosit în Rusia din Donețk și Lugansk să primească o plată de 10.000 de ruble.

În document se precizează că plățile se fac până la 31 decembrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: