VIDEO Putin: Rusia va trage în ținte pe care nu le-a lovit până acum, dacă Ucraina primește rachete cu rază mai mare de acțiune
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin: Rusia va trage în ținte pe care nu le-a lovit până acum, dacă Ucraina primește rachete cu rază mai mare de acțiune

Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ținte dacă Statele Unite vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune. Dacă astfel de rachete vor fi furnizate, „vom lovi acele ținte pe care nu le-am lovit până acum”, a declarat Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune de stat Rossiya-1.

Liderul de la Kremlin nu a precizat care sunt țintele pe care Rusia intenționează să le atingă dacă țările occidentale vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază de acțiune mai lungă, comunică Hotnews.ro.

El a spus că „agitația” în jurul livrărilor de arme occidentale către Ucraina a fost creată pentru a prelungi conflictul.

Ucraina a solicitat sisteme de lansare multiple de rachete (MLRS), cum ar fi M270 și M142 HIMARS, pentru a lovi trupele și depozitele de arme din liniilor ruse.

Președintele american Joe Biden a anunțat în această săptămână că intenționează să ofere Ucrainei sisteme de rachete de precizie HIMARS după ce a primit asigurări din partea Kievului că nu le va folosi pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei.

Deși oficialii ruși au avertizat că decizia SUA de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete ar putea exacerba conflictul, Putin a declarat că aceasta nu va aduce schimbări fundamentale pe câmpul de luptă.

„Înțelegem că această furnizare (de sisteme avansate de rachete) din partea Statelor Unite și a altor câteva țări este menită să compenseze pierderile acestui echipament militar”, a declarat Putin. „Acest lucru nu este nimic nou. Nu schimbă nimic în esență”, a mai spus el.

Primul fragment din interviul lui Putin la televiziunea de stat rusă a fost făcut public sâmbătă, în acea parte liderul de la Kremlin susținând că „Rusia se descurcă cu ușurință și distruge deja armele furnizate de americani. Sistemele noastre antiaeriene le zdrobesc ca pe nuci”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: