Putin și Merkel au discutat despre o colaborare pentru producerea vaccinului împotriva coronavirusului
Full Article 1 minutes read

Putin și Merkel au discutat despre o colaborare pentru producerea vaccinului împotriva coronavirusului

Președintele rus Vladimir Putin a avut o discuție telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, anunță site-ul Kremlinului, citat de portalul Meduza. Cei doi oficiali au discutat despre o eventuală colaborare dintre Rusia și Germania, pentru producerea vaccinului împotriva coronavirusului.

Potrivit comunicatului de presă, a fost discutat subiectul privind colaborarea în domeniul luptei cu pandemia de coronavirus, cu accent pe posibilitatea producerii comune a unui vaccin. Oficialii au stabilit că ministerele sănătății din cele două state și alte structuri de resort să continue discuțiile pe această temă.

De asemenea, serviciul de presă al Kremlinului a menționat că Merkel și Putin au discutat „anumite aspecte privind reglementarea situației din Ucraina”.

În decembrie 2020, Ministerul rus al Sănătății a anunțat că Germania este gata să colaboreze în domeniul producerii vaccinurilor rusești împotriva coronavirusului. Oficialii nu au precizat, însă, despre care dintre vaccinuri este vorba, mai exact.

În prezent, în Federația Rusă sunt înregistrate două preparate pentru imunizarea față de COVID-19: „Sputnik V”, produs de Centrul epidemiologic Gamalei și „EpiVakKorona”, produs de centrul Vektor din Novosibirsk.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: