Putin și Prigojin – în capul listei de ținte pe care Kievul vrea să le elimine? Rusia reacționează la dezvăluirile Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Putin și Prigojin – în capul listei de ținte pe care Kievul vrea să le elimine? Rusia reacționează la dezvăluirile Ucrainei

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și liderul grupării Wagner, Evghenii Prigojin – sunt principalele ținte pe care serviciile secrete ucrainene vor să le elimine. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al serviciului ucrainean de informații militare, Vadim Skibitskii, notează publicația Ukrinform. În reacție, Moscova a declarat că serviciile de securitate ale Rusiei sunt bine pregătite și că ar cunoaște despre planurile Kievului.

Serviciile speciale ucrainene „vânează” rușii care dau ordin să ucidă ucraineni și sunt responsabili pentru numeroase victime, susține Skibitskii, conform sursei citate. Întrebat „cine se află în fruntea listei?”,  oficialul ucrainean a răspuns: „Putin, pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă”, într-un interviu pentru Die Welt.

Generalul a confirmat, de asemenea, că serviciile secrete ucrainene încearcă să-l elimine pe liderul Wagner, Evghenii Prigojin. „Încercăm să-l omorâm. (…) Prioritatea noastră este să-l distrugem pe comandantul unității care ordonă oamenilor săi să atace”, a clarificat el.

Oficialul ucrainean a declarat că, într-un final, toți cei implicați în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor, fie că este vorba despre comandantul războiului, comandanții ruși sau importanți oameni de afaceri care finanțează sau produc arme.

„Eliminarea lor ar salva viețile multor civili… Conform convențiilor internaționale, acesta este un obiectiv legitim”, a spus el.

În reacție, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia cunoaște despre planurile Kievului și a dat asigurări că serviciile de securitate sunt bine pregătite pentru a contracara orice tentativă care să pună în pericol viața liderului rus Vladimir Putin.

„Regimul terorist vorbește despre aspirațiile sale teroriste… Crede-mă, serviciile noastre de securitate își cunosc treaba și știu ce fac ei”, a declarat Peskov, potrivit RBC.

De menționat că persoane publice din Rusia au devenit victime ale unor atacuri mortale în ultima perioadă. Amintim în acest context asasinatul asupra Dariei Dughina și a bloggerului militar Vladlen Tatarski – susținători ai invaziei Rusiei în Ucraina. Recent, Moscova a raportat un atac cu dronă asupra Kremlinului, care ar fi atentat la viața liderului Vladimir Putin. Rusia a acuzat Ucraina în toate aceste cazuri, declarații respinse de Kiev.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: